Bouwstructuur
Ingenieursbureau

aanbouw in Beuningen

Voor de familie Torenbeek heeft Bouwstructuur in 2005 een opbouw ontworpen en laten plaatsen. Ruim 12 jaar later (2017) hebben wij de vervolgopdracht gekregen om de keuken te vergroten middels een aanbouw. De wens was tevens om een wijnkelder te maken onder de aanbouw. De bestaande woning is gebouwd op relatief korte heipalen, om deze reden is een traditionele kelder niet mogelijk. Bouwstructuur heeft er voor gekozen om een afzinkkelder onder de nieuwe aanbouw te plaatsen. Dit houdt in dat betonwanden op het maaiveld worden gestort en het zand tussen de gestorte wanden wordt ontgraven. De familie heeft hier een leuk filmpje van gemaakt.
Bij deze afzinkmethode zakken de betonwanden tot de gewenste diepte van de kelder. Bij het bereiken van de diepte wordt de keldervloer en de begane grondvloer gestort.
De wijnkelder die hierdoor is ontstaan wordt ontsloten middels een hydraulisch luik in de begane grondvloer waarmee de trap naar de kelder zichtbaar wordt. Indien het luik dicht is, is de aanwezigheid van de kelder niet te zien. De wijn van de familie blijft zo altijd netjes constant op temperatuur. Er is gekozen om een lichtstraat in het platte dak en het plafond te voorzien van diverse soorten (inbouw) verlichting.
De Keuken is werkelijk geweldig. De keukenachterwand bestaat uit meer dan 12 modules van 600mm en het keukenblok heeft een fabelachtige afmeting van 2400x1800mm. Voor de familie Torenbeek is de aanbouw een feest en zeer geslaagd.